pondelok 20. augusta 2012

V Pribyline sa stretli včelári mnohých talentov

V nedeľu som išiel do Pribyliny, kde sa v Múzeu liptovskej dediny stretli včelári z mnohých kútov Slovenska na včelárskej nedeli. Množstvo stánkov s včelárskymi potrebami, medom, medovinou a ostatnými produktmi včiel, lákali turistov na ochutnávku a včelárov na kúpenie si niektorého náradia na doplnenie výbavy svojej včelnice.
Program bol, ako vždy, zaujímavý. Doktorka Čermáková, z Ústavu včelárstva v Liptovskom hrádku, už tradične vystúpila s informáciami o najnovších poznatkoch o mede. Potešiteľné je, že vo včelárskych technikách na Slovensku ustupuje používanie tvrdej chémie. Povzbudivými slovami zaujal aj osemdesiatšesť ročný včelár z Liptova. Priateľ Gabriel Foťko, zo Stropkova, informoval prítomných krátkou prednáškou o liečivých účinkoch včiel a ich prírodných produktov na ľudský organizmus.
Organizátori podujatia umožnili aj mne prezentovať spôsoby prírodného včelárenia a riešenie kompatibilných úľov na Slovensku, ktoré vyrába firma HDV Engineering Consulting s.r.o. Liptovské Sliače.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára